U bent hier: Home  »  Passie voor breien

Passie voor breien

In eigen fabriek geproduceerde gebreide truien, vesten, omslagdoeken, poncho's, shawls, mutsen, handschoenen en andere gebreide accessoires

Mijn Opa Hent de Reuver was een man met visie. Toch had hij nooit durven dromen dat de breimachine die hij in 1951 kocht, de basis zou leggen voor een succesvolle breifabriek.
Op deze eerste breimachine, breide mijn oma Cor heerlijke truien , die verkocht werden voor 1 gulden per bol. Ze verkochten goed, de omzet steeg en een tweede machine werd al snel rendabel. Vanaf dat moment was de ontwikkeling van de Gelderse Breifabriek de Reuver niet meer te stuiten. Mijn vader Gerard en mijn ooms kwamen het bedrijf versterken en een grotere behuizing werd noodzakelijk, echter ook deze werd al snel te klein. Halverwege de jaren zeventig bouwde de familie dan ook een ruim bemeten fabriekspand aan de Tessstraat in Boven-Leeuwen. Daar is de breifabriek van de Reuver nog altijd gevestigd. Een trots familiebedrijf dat de kennis en ervaring steeds opnieuw heeft weten door te geven aan de volgende generatie.

Volop in business

Mijn naam is Erna de Reuver, kleindochter van opa Hent en oma Cor. Ik sta inmiddels alweer 5 jaar aan het hoofd van ons familiebedrijf, het bedrijf waarin ik min of meer ben opgegroeid. Samen met oma sorteerde ik er garens op soort en op kleur. De materialen, de kleuren, de machines, ik vond dit alles fascinerend. Spelenderwijs leerde ik de fijne kneepjes van het vak, naast de technieken, maakte ik me vooral ook de liefde en de passie voor het vak eigen. Ons bedrijf is in de loop der jaren steeds verder gegroeid en geïnnoveerd. Zodra het mogelijk was kwamen er nieuwe machines, onze collectie breide zich uit naar truien, vesten, mutsen, handschoenen, sjaals en poncho’s. Tegenwoordig kunnen we zo goed als alles maken dankzij meer dan 20 computergestuurde breimachines, met elk een eigen specialiteit. Zo zijn wij de enige breifabriek in Nederland met een Rachel-machine, deze is niet alleen supersnel maar levert ook uitstekende kwaliteit.

auto

Familiegevoel

Het succes van de Breifabriek schuilt voor een belangrijk deel in de kracht van samenwerking en verbinding, de eigenheid en familiesfeer. Wij koesteren het ‘thuisgevoel’ van warmte en gezelligheid en dit merken ook onze klanten die een kijkje komen nemen in onze fabriek, of langskomen met specifieke vragen of wensen. Samen met o.a. ontwerpers, inkopers van grote labels, retailers en vertegenwoordigers van sportclubs, bedenken we voortdurend nieuwe producten en concepten. Wat ook kenmerkend is voor ons als familiebedrijf is de binding met onze omgeving. Duurzaam ondernemen is voor ons dan ook een vanzelfsprekendheid. Bij de breifabriek blijven we investeren en innoveren, op dusdanige manier dat kwaliteit te allen tijde voorop blijft staan. Elk product dat onze fabriek in Boven-Leeuwen verlaat is gemaakt van mooie, duurzaam geproduceerde garens en afgewerkt tot op het kleinste detail.

Mijn eigen label ‘Erna’

Breien is niet alleen een eeuwenoude techniek, maar staat voor mij vooral ook voor de verbinding tussen generaties en het familiegevoel.

Dat gevoel heb ik vertaald in mijn eigen lijn: de “Erna (passie voor breien)” collectie, met daarin o.a. heerlijke vesten, warme poncho’s, royale sjaals en zachte handschoenen in warme kleuren. Allemaal bijzondere stukken die je outfit compleet maken of er in een handomdraai een andere twist aan geven. Elk item uit mijn collectie is gebreid met de allerbeste kwaliteit (eco-)garens, in onze eigen fabriek in Boven-Leeuwen, in het land van Maas en Waal.

Ik lever mijn collectie rechtstreeks aan consumenten en retailers in het midden en hoger segment, waardoor de prijs/kwaliteit verhouding optimaal is. Er wordt geen marge over marge gerekend, voor retailers zijn kleine bestelaantallen bovendien mogelijk. Extra voordelen: ‘one-size-fits-all’ en never out of stock. Wij staan voor authenticiteit, transparantie en 100% Nederlandse topkwaliteit. Onze doelgroep zijn de consumenten en  retailers die hun collectie willen aanvullen met bijzondere knitwear accessoires die hun collectie de finishing touch geven.

Wij voegen het gehele jaar door items toe aan onze collectie en luisteren goed naar de wensen van onze klanten. Omdat wij alles zelf breien kunnen wij snel inspelen op de behoefte van de klant. Voor de retailers willen wij graag een verlengstuk zijn van de strategie en zullen dan ook regelmatig (tijdens zgn. zondagmorgensessies) retailers uitnodigen om samen te brainstormen over strategie, kleurstelling, modellen etc., immers als je kunt delen, kun je ook vermenigvuldigen.

Tijdlijn

Erna
Passie voor breien

Naar boven
U kunt ons bereiken op:
0487 - 591370
Bellen via PC/Toestel     -     Sluiten